Ce spun asigurătorii despre taxa pe care ar urma să o plătească? Asigurătorii şi brokerii în asigurare ar urma să plătească o taxă suplimentară de 1% din cifra de afaceri, dar în industria asigurărilor îngrijorări nu există deocamdată.

21 Septembrie 2023 - 12:30
Asigurari

Companiile de asigurări, dar şi brokerii în asigurări nu sunt îngrijoraţi de noul impozit stabilit prin modificările fiscale ale Guvernului, respectiv 1% din cifra de afaceri, susţinând că această taxă nu are potenţialul de a afecta companiile de asigurări, au spus surse din piaţă pentru ZF.

În acelaşi timp, din perspectiva asigurătorilor, momentan modificările sunt analizate, dar având în vedere că nu vor afecta companiile de asigurări la prima vedere, nu există motiv de îngrijorare, au spus aceleaşi surse pentru ZF.

Din punctul de vedere al brokerilor, Viorel Vasile, CEO al Safety Broker, a explicat pentru ZF că în industria de brokeraj a asigurărilor, companiile în general au avut profit şi nu există motiv de îngrijorare din punct de vedere al taxei.

Citeste articolul integral aici.

Articole recente

11 Decembrie 2023 - 12:59

Achiziţiile Safety Broker, liderul întregii pieţe de brokeraj în asigurări, vor continua în perspectivă, după ce cumpără Globasig Broker, a patra achiziţie din acest an ce urmează preluării Insia...

07 Decembrie 2023 - 12:34

Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări de pe piaţa locală, care a ajuns pe mâinile Grupului polonez Unilink, începând cu data de 31 octombrie 2021, iar ulterior întreg grupul Unilink a...