Detalii Asigurare

Asigurarea de sănătate este o formă de asigurare care îţi permite accesul la servicii medicale premium ori de câte ori starea ta de sănătate o impune.

Asigurarea de sănătate nu implică costuri suplimentare atunci când accesezi serviciile medicale în reţeaua clinicilor partenere, peste 1200 de unităţi la nivel naţional.

BENEFICIILE ASIGURĂRII DE SĂNĂTATE DE GRUP

Companiile care acorda acest tip de beneficiu angajaților au remarcat îmbunătățiri dintre care amintim:

  • Eficientizarea costurlor datorită deductibilității fiscale (400 Euro/an/angajat)
  • Îmbunătățiri în zona de retenție, motivare și implicit creșterea implicării angajaților
  •  
  • Scăderea ratei de fluctuații de personal, și implicit a costurilor cu angajarea/recrutarea
  • Scăderea numărului de concedii medicale

Dacă ești angajat într-o companie care oferă asigurare privată de sănătate, poți beneficia de:

  • acces la toate clinicile și spitale private din România, indiferent de tipul medicului

  • acoperirea costurilor în cazul unei spitalizări și a unei intervenții chirurgicale în regim privat

  • posibilitatea de programare fără timp de așteptare la servicii medicale complexe (inclusiv RMN, CT, teste de laborator)

Produsele de grup sunt modulare și în unele cazuri pot include (fără a se limita la exemplele de mai jos) și:

  • programe de prevenție, recuperare medicala, servicii legate de naștere și monitorizarea sarcinii, programe de wellbeing 

  • acces la toate clinicile partenere din reţeaua societăţii de asigurare (cu decontare directă a costurilor) şi/sau clinicilor nepartenere (cu rambursare de costuri).

EXCLUDERI

În cazul unei asigurări de sănătate de grup, excluderile sunt extrem de limitate comparativ cu asigurările individuale. Pot fi exluse sau limitate servicii legate de screening, fertilitate, genetică, servicii estetice. În funcție de compania de asigurări, pot fi limitate sau excluse anumite tipuri de afecțiuni din categoria celor cronice sau preexistente, existând totodată și soluții de acoperire completă pentru toate tipurile de afecțiuni.

 

Asigurarea de sănătate de grup nu implică evalure medicală.

 

CUM SE ÎNCHEIE O ASIGURARE?

Pornind de la informații simple, specifice grupului, un consultant Safety Broker vă poate recomanda dintr-o gamă variată de oferte de asigurare o soluţie optimă pentru nevoia dumneavoastră.

În cazul persoanelor fizice este important istoricul medical și se va efectua o evaluare medicală. În urma acesteia, sunt posibile eventuale încărcări de primă, excluderi sau în unele cazuri chiar refuzul intrării în asigurare.

PREVEDERI FISCALE

Deductibilitatea asigurărilor de sănătate: Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal; Monitorul Oficial al României nr.688/10 septembrie 2015: 400 Euro/an/angajat

Ce fac în caz de daună?

În baza asigurării de asigurare puteţi accesa serviciile medicale din reţeaua clinicilor partenere prin decontare directă, conform fluxului specific fiecărui asigurator: apelați serviciul de call center pentru preautorizare sau obțineți avizarea direct în clinica parteneră.

În cazul accesării serviciilor medicale în afara reţelei, în baza unei solicitări şi a documentelor justificative se va deschide dosar de rambursare pentru recuperarea parțială sau totală a cheltuielilor, în funcție de cum prevede pachetul deținut.

 

Teodora Rînduroi,

Director Vânzări Asigurări Sănătate - 0752089182