Viorel VASILE, SAFETY Broker: Este o tendinta foarte agresiva a reducerii de comisioane

10 Septembrie 2016 - 16:10

Nivelul comisioanelor acordate de companiile de asigurari pentru politele RCA s-a aflat in ultima perioada pe o panta descendenta, ceea ce ar putea conduce, in anumite zone ale tarii, la o scadere a gradului de cuprindere in asigurare, a precizat Viorel VASILE, CEO, SAFETY Broker, in cadrul emisiunii XPRIMM Time for Business.

"Din punct de vedere economic noi nu mai putem sa suportam acest nivel de reducere a comisioanelor. Este o tendinta foarte agresiva a reducerii de comisioane. Din pacate autoritatea sau restul pietei nu reusesc sa inteleaga care este rolul brokerului si ceea ce face brokerul in baza banilor incasati. Se presupune ca exista un comision care se ia numai pentru vanzare, lucru care nu este adevarat. Acel comision este alocat pentru consultanta pe tot parcursul anului. In momentul in care noi am vandut o polita RCA asiguratului, iar asiguratul este lovit de un tert, consultanta tot noi o dam", a precizat Viorel VASILE.

Conform acestuia, comisionul mediu practicat pe linia RCA in prezent este de 14%. Conform unui nou proiect de modificare al normei RCA (23/2014) care se afla acum in dezbatere publica pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara, supraveghetorul ar putea insa sa intervina prin limitarea comisioanelor, in baza propriilor analize.

"O reducere de 2-3 procente a comisionului brokerului nu este relevanta. Focusul ar trebui sa fie pe reducerea costului la despagubire si pe partea de educatie a soferilor. Soferii si asiguratii trebuie sa fie constienti ca, in momentul producerii unui eveniment, trebuie sa informeze asiguratorul. Daca s-ar face treaba asta, asiguratorul ar putea contacta victimele din timp si nu ar mai fi situatii in care sunt diverse persoane care practic tranzactioneaza despagubirile, daunele morale si restul", a adaugat el. "Sunt diversi, sa le zic, intermediari care beneficiaza de pe urma nenorocirii oamenilor. Daca asiguratul ar fi constient de faptul ca trebuie sa anunte in termen de 48 de ore, cu siguranta asiguratorul ar contacta victimele si ar reusi sa tina sub control acest hazard al daunelor morale".

 

Articole recente

05 Aprilie 2023 - 12:57

Polonezii de la Unilink au anunţat decizia de a se alătura bokrerului global de asigurări şi fintech Acrisure, ceea ce înseamnă că după preluare, Safety Broker, liderul pieţei de brokeraj în...

06 Iulie 2022 - 12:47

Compania UNIQA se alatura partenerilor NEVERSEA Festival 2022, in calitate de asigurator oficial, acoperind riscurile asociate organizatorului, in baza unei polite de raspundere civila. Serviciile...