Safe CMR

03 Iunie 2016 - 01:21
SAFE CMR
SAFE CMR

Produs CMR cobranded Safety Broker in parteneriat cu Gothaer.

Va prezentam mai jos ce inseamna Safe CMR, cui se adreseaza, care sunt elementele de noutate, limitele de raspundere si avantajele concurentiale ale acestui produs.

CE ASIGURA SAFE CMR?

Safe CMR acopera raspunderea Asiguratului, in calitate de caraus, pentru marfurile transportate rutier cu vehiculele incluse in Contractul de Asigurare si asumata in conformitate cu prevederile conventiei CMR, declansata ca urmare a producerii unor Evenimente Asigurate in timpul perioadei de Asigurare.

Produsul se imparte in doua sectiuni principale: CMR care inseamna raspunderea carausului in trafic international si RTR - raspunderea carausului in trafic intern. Suplimentar prin Safe CMR se mai pot asigura si:

- Cheltuielile de salvare, limitare sau prevenire a pagubelor;

-Cheltuielile cu distrugerea marfii daunate;

- Cheltuielile de judecata efectuate cu acordul prealabil al Asiguratorilor.

CUI SE ADRESEAZA PRODUSUL?

Produsul este cu precadere unul “CORPORATE” destinat transportatorilor cu flote de minim 10 autovehicule. Poate fi vandut atat catre transportaorii interni cat si cei internationali.

De ofertarea si emiterea acestor polite se ocupa departamentul de Subscrieri Auto al Gothaer

CE ELEMENTE DE NOUTATE ADUCE SAFE CMR?

Pe langa clauzele Clasice ce pot fi intalnite la majoritatea politelor de tip CMR, SAFE CMR vine cu urmatoarele noutati:

Clauza de CABOTAJ - prin care se asigura transportul national efectuat de catre Asigurat, intre doua localitati ale aceluias stat membru din CE.

Clauza de CONTAINER - aceasta clauza asimileaza containerul marfii si prin ea se acorda despagubiri pentru daunele materiale produse containerului ( avarie partiala sau totala). In caz contrar, containerul pentru ca nu este marfa nu poate fi despagubit ; astfel Transportatorul va fi nevoit sa suporte daunele produse din culpa lui. Nu se asigura prin aceasta clauza containerele frigorifice.

Clauza SEMIREMORCA “ANONIMA” - se acorda despagubiri pentru daunele materiale produse in mod direct remorcii sau semiremorcii trase, ca urmare a unui eveniment rutier, rezultat al unui accident de circulatie, produs din culpa Asiguratului.

Clauza MANIPULARE prin care se despagubesc daunele materiale intervenite in mod direct asupra marfurilor transportate in urma opertiunilor de manipulare (incarcare, descarcare, manipulare, stivuire, ancorare) a acestora daca aceste operatiuni sunt efectuate de catre prepusii Asiguratului.

LIMITELE DE RASPUNDERE SUNT:

Pentru avarii, in cazul transportului limita maxima este de 600.000 euro per evenimente iar pentru agregat, ( agregatul inseamna intreg parcul auto si intreaga perioada asigurata), aceasta se situeaza intre 1 milion de euro si 3,5 milioane de euro.

Limitele de raspundere pentru Clauzele Speciale sunt intre 5000 euro si 15 000 de euro in functie de clauza respectivea.

AVANTAJELE CONCURENTIALE ALE SAFE CMR.

Pe langa claritatea si usurinta prezentarii produsului, produsul o serie o serie de avantaje si beneficii unice in piata de asigurari. Putem spune chiar ca este cel mai complet produs CMR

Clauza de Cabotaj este unul dintre cele mai mari avantaje concurentiale, fiind singura clauza care ofera majorarea limitei de raspundere pe teritoriul UE la 20DST/KG de marfa daunata si chiar la 40DST/KG, pe teritoriul Germaniei.

Deasemeni, Clauza de Container este un alt indicator competitiv care confera unicitate produsului Safe CMR, in prezent niciun alt produs CMR nu include aceasta Clauza.

Clauza de Manipulare , este un alt avantaj, aceasta poate fi intalnita si la alte produse CMR dar este o derogare exceptionala, in timp ce in cazul Safe CMR, aceasta face parte din produsul standard iar acordarea ei nu necesita nici o alta aprobare suplimentara.

Clauza care diferentiaza suplimentar produsul SAFE CMR de alte produse este clauza de “autoconstatare” pana la limita a 1500 EUR

Totodata, consideram ca SAFE CMR este singurul produs competitiv din punct de vedere alPrimei de Asigurare, deoarece, la fel ca si produsele de pe piata europeana, acesta evalueaza cifra de afaceri a Asiguratului si nu fiecare unitate de transport marfa in parte.

Catalin Chiriac

CEO Councilor, Safety Broker

Articole recente

20 August 2018 - 10:43

Un vis implinit dupa zece ani de munca se poate spulbera intr-o secunda.

Noi, romanii avem poate cel mai dezvoltat simt al proprietatii. Suntem crescuti si educati cu...