Asigurarile Agricole - un "must have" al zilelor noastre.

23 Iulie 2018 - 13:55
asigurari agricole

Vremea capricioasa din vara aceasta si inundatiile de pe suprafete extinse au facut ravagii atat in gospodariile multor romani cat si in agricultura romaneasca. Zeci de mii de hectare de cereale din sudul ţării au fost compromise de ploi şi grindină. Pepenii galbeni au crăpat pe câmp din cauza acumulărilor de apă, murele şi zmeura putrezesc si rosiile se strica. Meteorologii anunta ca vremea capricioasa nu se opreste aici si cu siguranta nici valoarea pagubelor.

Statisticile sunt si ele ingrijoratoare, conform Băncii Mondiale, România este una dintre ţările europene cele mai expuse inundaţiilor, aproape un milion de români traiesc in zone cu risc mare de inundaţii. In perioada 1970 -2016, au fost înregistrate 85 de catastrofe în România, inclusiv 47 de inundaţii, patru cutremure şi două secete, care au afectat în total aproape două milioane de persoane şi au generat pierderi în sumă de peste 6 miliarde de dolari. De asemenea, efectele schimbărilor climatice s-au intensificat în mod semnificativ în ultimele decenii, producând alunecări de teren, incendii de vegetaţie, secete şi alte fenomene meteorologice extreme.

Dupa toate aceste statistici se pune intrebarea cum ne raportam, fiecare dintre noi, la aceste riscuri? Cum incercam sa ne protejam atat pe noi cat si societatea din care facem parte? In Romania, asigurarile agricole ar trebui sa fie obligatorii. Exact asa cum sunt si cele auto, si cele pentru locuinte. Ar trebui sa invatam ce sunt asigurarile agriole si care este importanta lor inainte de dezastru! Asigurările culturilor agricole presupun despăgubirea pierderilor cantitative de producţie atat in cazuri de incendiu cat si ca efect direct al ploilor torenţiale, al furtunilor, vijeliior sau grindinei.  Chiar si in cazul alunecărilor şi prăbuşirilor de teren, îngheţului timpuriu de toamnă sau îngheţului târziu de primăvară asigurarile agriole sunt solutia.

 

 

 

 

Articole recente

20 August 2018 - 10:43

Un vis implinit dupa zece ani de munca se poate spulbera intr-o secunda.

Noi, romanii avem poate cel mai dezvoltat simt al proprietatii. Suntem crescuti si educati cu...